چطور با کبریت روشن میتوان عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص داد؟
نکات مهم برای انجام این کار توسط خودتان و تشخیص عسل طبیعی از تقلبی را در ادامه این بخش از نمناک خواهیم گفت.
از هزاران سال پیش از خاصیت درمانی عسل در بهبود زخمها، سوختگیها و التهاب استفاده میکردند، لذا این ماده غذایی در طب سنتی جایگاه خاصی دارد .عسل بعنوان یکی از ارزشمندترین مواد غذایی به دلیل دارا بودن مواد مغذی از قبیل قندهای طبیعی، مواد آلی، معدنی، ویتامینها و بویژه تامین بخشی از انرژی روزانه از اهمیت ویژهای برخوردار است و علاوه بر این در طب سنتی به اثرات درمانی عسل در بیماریهای گوارشی، ضعف اعصاب، سرفه و اشاراتی شده است.
چگونه میتوان عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص داد؟
عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژهای است که فقط در عسل وجود دارد و عسلهای مصنوعی فاقد این نوع مزه میباشند. عسل خالص و اصل به جز مزه شیرینی ، طعمیمطبوع دارد که بسته به گیاه آن فرق میکند درحالیکه عسلهای نامرغوب ، تقلبی ، مصنوعی و صنعتی به جز مزه شیرینی چیزی ندارند.
اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش بو و رایحه مطبوع عسل طبیعی را میتوانید استشمام کنید. هر نوع عسل طبیعی بویی متناسب با گل استحصال شده از آن دارد. عسلی که بوی خاصی ندارد کمیمشکوک به تقلبی است.
سفتی و غلظت عسل طبیعی و تشخیصش از تقلبی:
عسل طبیعی به سرعت در دهان آب میشود و پس از مصرف ایجاد انرژی میکند، در حالی که عسل غیرطبیعی طعم آبنبات میدهد.
آب یک راه ساده برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی:
عسل را در آب سرد بریزید خواهید دید که عسل طبیعی کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ میکند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل میشود اما عسل تقلبی سریع در آب حل میشود.
یک راه دیگر برای تشخیص عسل طبیع از تقلبی اینگونه است که اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتری برخوردار است.
تست عسل طبیعی از تقلبی با کبریت
اگر یک کبریت را روشن کرده و داخل عسل بیاندازید میتوانید تشخیص دهید که آیا عسل طبیعی است یا تقلبی ؛ اگر کبریت روشن موجب آتش گرفتن عسل شد یعنی عسل طبیعی است ولی اگر عسل تقلبی باشد به سادگی آتش نمیگیرد.
اگر عسل طبیعی را روی نان تست بمالید نان بعد از چند دقیقه سفت میشود اما اگر عسل تقلبی روی نان مالیده شود نان نمدار خواهد شد.
تست عسل طبیعی از تقلبی با زرده تخم مرغ
یکی از جالب ترین رویهاش تست عسل طبیعی از تقلبی استفاده از زرده تخم مرغ است ، عسل را با زرده تخم مرغ مخلوط کنید اگر زرده خام شبیه زرده تخم مرغ پخته شد عسل طبیعی است در غیر این صورت عسل تقلبی است.
آیا عسل طبیعی شکرک میزند؟
عسل طبیعی به دلیل داشتن دیاستاز بعد از مدتی ته نشین میشود و رس میزند؛ یعنی ذرات قند عسل متبلور میشود و عسل مانند روغن نباتی سفت میشود.تفاوت آن با شکرک زدن که در مربا ایجاد میشود این است که بلورهای عسل رس زده خیلی ریز تر از بلورهای مربای شکرک زده میباشد.
در مجموع عوامل محیطی از قبیل رطوبت، دما و ترکیبات عسل از نظر درصد بالای مواد قندی، آنزیم دیاستاز (که باعث جذب ذرات موجود در عسل و ته نشینی و کدورت آن میشود ) موجب پدیده شکرک زدگی میشوند که این خاصیت در عسلهای طبیعی دیده میشود.
منبع: نمناک